Ghinda si Veveritele

o_veverita

 

Chiar daca titlul v-ar putea duce cu gandul la o poveste pentru copii, va asigur ca peripetia mea face parte dintr-un film cu prosti.

Acum vreo doua saptamani, m-am hotarat sa aplic pentru un credit de nevoie personale fara garantii, banii avand finalitatea intr-o operatie care ar putea sa-mi salveze o ruda de la orbire.

Prospectand piata, am apucat vrand-nevrand sa ma obisnuiesc si eu cu termenii bancari, gen DAE, ROBOR, EURIOBOR, comision de risc and similar kind of shits, total irelevanti pana atunci pentru existenta mea dar care s-au dovedit esentiali in alegerea unei oferte bune.

Dupa ce am facut un shortlist cu 3 banci, am decis sa aplic la CEC Bank, aia care are ceva cu tinerii care se cotzaie in fata unui public, format dupa caz din cort, nisip, apa, conifere, lupi, un stalker in tufis, ploaie, o banca and so on. Adica nici sa ne mai exprimam dragostea liber nu mai putem. Trebuie sa ne luam o casa; cu o camera, doua…sau de ce nu, chiar trei. Pacat de Celelalte Cuvinte ca si-au asociat melodia cu un mesaj vizual nepotrivit.

Oferta veveritelor era cea mai buna si era normal sa fie asa pentru ca sunt mici si trebuie sa-si creasca cota de piata, asa ca dupa ce am tinut legatura cu ei 2 saptamani am decis sa-mi pregatesc dosarul cu toate actele si sa aplic pentru creditul in ghinde . Zis si facut.

Saptamana asta intr-o zi de Marti pe un soare de ma batea drept in creieri, am luat la pas calea Ghindei. Ajuns acolo, un paznic m-a redirectionat catre birourile de credit unde ma asteptau doi veveritoi, ferchezuiti, cu ID badges smechere la gat si aparent bine pregatiti, dar am ramas doar cu impresia asta…de ce?

Pai, va rugam sa luati loc. Cu ce va putem ajuta?

I-am explicat veveritoiului din dreapta ca vreau sa aplic pentru un credit fara garantii si apoi a stat un pic pe ganduri si m-a anuntat cu regret ca tipul de credit pentru care vreau sa aplic nu se mai acorda de la inceputul lui Septembrie…parca…nu-i asa colegu’? Asa e! 1 Septembrie.

Ooookkkeeeeeiiii MTF si atunci mie de ce nu mi-a atras atentia nimeni in aceste doua saptamani ca nu se mai acorda? De ce nu se specifica pe site? Un pop-up ceva?

Pai, e ceva temporar. Maine se poate da drumul din nou. La replica asta am simtit ca sunt intr-un autobuz si citesc afisul ala “Azi nu deschidem usile intre statii. Maine da!” Sau poate peste o saptamana, peste o luna….

Am ramas uimit cu cata usurinta au putut sa trateze chestia asta…adica am alocat 2 saptamani pentru CEC Bank, am pus niste oameni pe drumuri pentru acte si ei senini, ca niste veverite: Ooops, nu se mai da! Ne pare rau 😦

Acum daca stau sa ma gandesc, oare chiar nu se mai dadeau genul ala de credite sau or fi decis sa-mi dea cu flit pentru ca eram in blugi, tricou si adidasi, o tinuta cam indrazneata pentru era comunista din care se pare ca CEC nu se mai scoala? Dar daca nu ai cu cine….degeaba. Dormiti in continuare. One client lost for ever.

Anyway, m-am dus la RBS (a doua optiune) si mi-am depus acolo dosarul. Totul ok, oameni ok. Sper sa iau si creditul.

Advertisements

One thought on “Ghinda si Veveritele

  1. Cioc ! Cioc. Aici Ursu’ !!! Da’ bine mai, om de oras, tu te iei de veverite? Tocmai de veverite? Mi-a cazut coada blanoasa.
    Daca nu-ti spuneam eu, nu mai scriat tu de Celelalte Cuvinte in postul acesta. Stii cum se numeste melodia din reclama cu cotaitii? Mai stii si alta?
    Razbunarea veveritelor… si a veveritoiului. hahaha
    Asculta melodia Veveritoiul si Veverituca a lui Daniel Iancu 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s